Veelgestelde Vragen (FAQ)

 • Hoe werkt de Kantoor Roulette plug-in of app?

  De Kantoor Roulette Browser Extensie zorgt ervoor dat er een Koffie-icoon in je browser (of app in je taakbalk) verschijnt waarmee je koffie-aanvragen kan doen op jouw kantoor-netwerk.

  Iedereen die de extensie geïnstalleerd heeft en op dezelfde internetverbinding is aangemeld, zal automatisch worden toegevoegd aan de deelnemerslijst en kan aangeven of hij/zij koffie wil hebben. Nadat iedereen heeft gereageerd wordt het rad aangeslingerd en zal bepaald worden wie er koffie moet gaan halen voor alle deelnemers. Iedereen krijgt vervolgens een melding wie de verliezer is geworden.

  Dit gebeurt allemaal automatisch op basis van het internet (WAN) IP-adres. Met een VPN gaat het momenteel helaas niet werken, tenzij iedereen op hetzelfde VPN IP-adres aangemeld is. Wél zijn er vaak mogelijkheden voor grote bedrijven om tóch samen te kunnen rouletten. In de plug-in zie je een link staan als er geen collega's online zijn. Als je hierop klikt, gaan we er achteraan om het voor je op te lossen!

  Om in te loggen heb je een LinkedIn, Microsoft, Twitter of Google account nodig, hierdoor weten we wat je voornaam is. In de toekomst zullen we ook andere manieren introduceren om je naam op te halen.

 • Hoe willekeurig is de Kantoor Roulette?

  De Kantoor Roulette is 100% willekeurig. (Sommige mensen twijfelen aan hoe willekeurig een computer kan zijn, maar dat daar gelaten) Er wordt in ieder geval niet gekeken naar wie in het verleden het vaakst heeft verloren. Als je meerdere keren achter elkaar hebt moeten halen, dan is dat toch echt "het lot". ;-)

  Iets meer info: Net voordat het rad begint te draaien worden alle namen gehusseld en worden er een aantal willekeurige getallen gegenereerd door de computer Een van de getallen wordt toegewezen aan de snelheid waarmee het rad begint met draaien, eentje aan hoeveel wrijving (friction) het pijltje heeft en tijdens de eerste 10 seconden van het draaien wordt het rad elke keer vertraagd met een willekeurig getal. Wanneer het rad draait wordt door een zogenaamde Physics engine uitgerekend hoeveel tegenkracht het rad krijgt van de pinnetjes in het rad met het pijltje. Hiervoor gebruiken we P2.js.

  Voorbeeld Computer genereert getallen:

  Rad start snelheid: De startsnelheid is 50 (Angular velocity) + een random getal tussen 0 en 1 maal 10. Deze ligt dus altijd tussen 50 en 60, maar wél willekeurig.
  wrijving pijltje: Een willekeurig getal tussen 0.1 en 1, deze wordt toegewezen aan de wrijving/frictie van het "aanwijspijltje". Hier wordt het getal 0.04 bij opgeteld zodat het pijltje sowieso altijd wat frictie heeft.
  "Zwaarte" van het rad: Het rad krijgt voor elke spin een gewicht mee tussen de 0.2 en 0.3. Het verschil lijkt klein, maar in combinatie met de frictie van het pijltje maakt dit enorme verschillen.
  random vertragen: Het rad wordt elke 2 seconden automatisch vertraagd met een willekeurig getal, tot het langzaam genoeg draait om het nog spannend te houden. Dit maakt de boel nóg willekeuriger.

 • Hoe verander ik mijn naam?

  Er is nog geen handig formulier hiervoor, maar stuur even een mailtje naar [email protected] met je naam en ik pas het voor je aan in het systeem.

 • Moet je per gebruiker een Plus-account hebben om Plus-features te gebruiken?

  Nee zeker niet, je hebt er maar 1 Plus-account nodig per groep/afdeling/ruimte! Deelnemen aan groepen kan elke gebruiker. Tenzij de groep die je wil betreden een wachtwoord heeft en je deze niet hebt. 😉

 • Heb ik minder kans om te verliezen als ik een Plus-account heb?

  Nee. Je hebt evenveel kans als iedereen die meedoet. We houden niet van pay-to-win, dat zou het concept een beetje teniet doen. Het enige wat je minder kans geeft is de "Special". Als de roulette daarop valt, zal de grootste verliezer van afgelopen 2 maanden worden uitgesloten van de desbetreffende spin.

 • Hoe verwijder ik mijn account?

  Jammer dat je van plan bent ons te gaan verlaten. Je kunt je Kantoor Roulette Account hier verwijderen.